Polski gin rzemieślniczy

 

Poznaj najczęściej nagradzany polski gin rzemieślniczy, który zachwycił w światowych konkursach jakością, smakiem i aromatami.

AROMAT

Słodka kwiatowość, magnolia i suszona porzeczka, wyrazisty jałowiec z delikatnymi nutami mięty i cytrusów.

SMAK

Złożony, delikatna słodycz z nutami kwiatowymi, pędami sosny, cierpkie jabłka, korzenny z łagodną mineralną, ziemistą nutą.

FINISZ

Nad wyraz gładki, długi i pikantny, wyraźny imbir i pieprz na języku.

WORLD'S BEST

Wybrany najlepszym współczesnym ginem na świecie w World Gin Awards 2023 w Wielkiej Brytanii.

AROMAT

Rześkie nuty rokitnika i cytrusów - do tego pomarańcza, grejpfrut, brzoskwinia i ananas.

SMAK

Subtelnie wytrawny z ziołowymi nutami jałowca, nutą rumianka, cytrusowością i owocami tropikalnymi.

FINISZ

Eukaliptusowy z delikatnie gorzkim, lekko pikantnym posmakiem.

WYJĄTKOWOŚĆ

Owoce rokitnika macerowane są przez 30 dni, żeby w pełni oddać kalejdoskop smaków i aromatów w ginie.

„Heritage Gin stworzyła kreatywność Mikrobiolożki i pasja Archeologa. Mamy nadzieję, że docenicie pasję i rzemiosło, które włożyliśmy, by stworzyć dla Was ten niezwykły polski gin rzemieślniczy.”

Jak powstaje polski gin rzemieślniczy

WYSZUKANE SKŁADNIKI

Nasza autorska receptura składa się z 19 wyszukanych, głównie regionalnych i w 100% naturalnych składników. Sercem mieszanki jest magnolia – symbol wielokulturowego miasta naszych przodków, naszego domu. Butelka skrywa w sobie jeszcze aromaty irysu florenckiego, przytulii wonnej, pędów sosny, jabłek, czarnej porzeczki, żurawiny, imbiru, szałwii, mięty oraz fundament ginu – jałowiec z Włoch. 

RĘCZNA PRODUKCJA

Bez wątpienia każdy składnik jest przez nas ręcznie wyselekcjonowany i przygotowany. Najpierw przez 7 godzin delikatnie zgniatamy jagody jałowca, dzięki czemu lepiej oddają swoje aromaty w trakcie maceracji i destylacji. Następnie przygotowujemy pozostałe składniki, jak przyprawy – np. kolendrę, którą łagodnie rozcieramy w kamiennym moździerzu. Starannie obieramy ze skórki cytryny i limonki, rzecz jasna nie wykorzystujemy gorzkiego albedo, a jedynie aromatyczne skórki. Na koniec zrywamy liście szałwii i mięty.

Polski gin rzemieślniczy

24-GODZINNA MACERACJA

Część naszych składników trafia do najwyższej jakości neutralnego spirytusu zbożowego, a konkretnie żytniego, na 24-godzinną macerację na zimno. W tym czasie aromaty zawarte w naszych składnikach botanicznym przenikają do spirytusu, tworząc niezwykłą, charakterystyczną, oryginalną mieszankę Heritage Magnolia Gin.

DWA RODZAJE DESTYLACJI

Heritage Magnolia Gin powstaje w renomowanej rzemieślniczej destylarni Drake w Wielkopolsce. To tam w miedzianym alembiku niemieckiej marki Kothe odbywa się destylacja. Swój wyraźny, aczkolwiek delikatny, charakter, nasz polski gin zawdzięcza połączeniu dwóch rodzajów destylacji. Dzięki klasycznej destylacji metodą pot-still i infuzji parowej magnolii, mięty i szałwii, powstaje nasz gin – gin z nutą nostalgii.

Proces produkcji Heritage Magnolia Gin
Polski gin rzemieślniczy

NIEFILTROWANY NA ZIMNO

Chcieliśmy stworzyć polski gin rzemieślniczy, który połączy w sobie niezwykłe aromaty. I dlatego postanowiliśmy nie filtrować naszego ginu na zimno, dzięki czemu ma on w sobie więcej aromatów i nie traci swojego unikalnego, przyjemnego charakteru. Niefiltrowany gin rozpoznasz po dodaniu do kieliszka z ginem lodu, wody czy toniku. Możesz zaobserwować wtedy delikatne, w 100% naturalne zmętnienie. W ten sposób wiesz, że nasz produkt jest rzemieślniczy. To są te aromaty, które chcieliśmy dla Ciebie zachować. Nie ma za co.

Spróbuj jak smakuje polski gin rzemieślniczy

Heritage Magnolia Gin
Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.